Obraćanje Prof. dr Tatjane Đurišić-Bečanović građankama i građanima Nikšića

Crno na bijelo - Nikšić

Obraćanje Prof. dr Tatjane Đurišić-Bečanović građankama i građanima Nikšića

Poštovane građanke i građani Nikšića

       Koalicija „Crno na bijelo“ u Nikšiću nastupa u neobičnom sastavu, jer naši koalicioni partneri nijesu partije nego ljudi – nestranačke ličnosti, istaknuti pojedinci koji su svoj autoritet stavili na raspolaganje progresivnim društvenim promjenama. Mi smo koalicija pojedinaca, koja se bori protiv partitokratije, korupcije, političkog primitivizma i bezgranične vlasti posljednjeg balkanskog vođe. Zato su sa nama i studenti i penzioneri, radnici i preduzetnici, ljekari i profesori, vjernici i ateisti, farmeri i intelektualci… Nikada više nećemo dozvoliti da se ustoliči vođa, a naša odgornost je najveća, jer je upravo naš grad iznjedrio ličnost koja nas drži zarobljenima više od tri decenije.

      Onima koji planiraju da uprkos svim dokazima o uništenoj privredi, korupciji i devastiranom gradu, ponovo glasaju DPS, poručujemo da se ne zavaravaju: Niko ne može zaustaviti vrijeme i promjene koje ono nosi.

      Bedem je simbol našeg grada i simbol svete odbrane, a kako reče iguman Stefan: „obrana je s životom skopčana! Sve priroda snabd’jeva oružjem protiv neke neobuzdne sile, protiv nužde, protiv nedovoljstva!“ I vi ste, građani i građanke, snabdjeveni moćnim oružjem – vašim glasačkim pravom – i zato upotrebite svoje oružje protiv neobuzdne sile, protiv „političkog nedovoljstva“! Nikšićanke i Nikšićani, znajte da 14. marta vi branite grad, jer vi ste njegov najčvršći bedem! Vaš glas ne smije podržati bivšu vlast, jer je kriminogena, vaš glas ne smijete dati ni onima koji kupuju političku moć, jer s njom ne misle ništa dobro ni vama ni gradu. Za vas je samo čist račun i Crno na bijelo!

       Može Nikšić, jer vi možete napraviti pravi izbor – birajte nas da se zajedno odbranimo od političkog zla: organizovanog kriminala, nacionalizma, mržnje i prebrojavanja. Jer ovi što vas prebrojavaju, na kraju će vas gurnuti u obračun, jedne protiv drugih, sve u ime patriotizma, nacije, vjere i zastave, iza kojih se skrivaju njihovi najprizemniji interesi. Dobro pazite kako birate, jer ćete živjeti svoj izbor. Pogrešni se izbori jako teško ispravljaju – tu smo lekciju svi dobro naučili.

       Dobro upamtite – jedan kriminal nemojte nikako zamijeniti drugim! Jer ovih dana nudiće vam više no što mogu i što im je sudbina, ratni profiteri i trgovci oružjem prerušeni u vjernike, lopovi prerušeni u previsoke državne zvaničnike – svega će biti na nikšićkom predizbornom bazaru. Prebogata trpeza od riječi i obećanja svakodnevno se prostire pred vama, dobro se čuvajte „delicija“ koje su upakovane u „masne novčanice“, jer ako prodate svoj glas – znajte da ste prodali svoju budućnost!

       Naše jedino uzdanje i obećanje jeste ČOVJEK! Neka Čovjek ponovo gordo zvuči pod nikšićkim bedemima, niko vas neće pitati kom se Bogu molite, ni kojoj uzvišenoj naciji pripadate.

       Naše riječi i obećanja tvore vašu budućnost u ovoj predizbornoj igri. Zato vam poručujemo: gledajte samo u ljude koji vam obećavaju, ko su i šta su, imaju li struku, karijeru, ugled, poštovanje i nude li vam potpuno izmijenjenu budućnost. Ili pak nose teško breme duge političke prošlosti i nude vam bijedni kontinuitet korupcije, kriminala, nacionalizma i nasilja! Sve je sada na vama! Neka vaš glas bude mač koji će presjeći decenijsku vladavinu DPS-a u ovom gradu, mač koji će napraviti rez u vremenu i odvojiti njihove gnjile posljednje dane od našeg Početka. Srušite im svojim glasom posljednju tvrđavu u kojoj se zabarikadirao posljednji balkanski vođa!

      Poklonite svoje povjerenje ljudima s naše liste zato što nam je i ime znak radosti. A ovom gradu je dosta čemera, propadanja i mraka. Radovaćemo se zajedno, Nikšićanke i Nikšićani, jer 14. mart je naš dan, dan radosti i URE! 

 Prof. dr Tatjana Đurišić-Bečanović