Abazović pokazao dokumenta: Vlada zaključila ugovor sa „Enemaltom“ dva mjeseca prije nego je firma preuzela posao

Dritan Abazović predstavlja nove dokaze o aferi "Možura"

Abazović pokazao dokumenta: Vlada zaključila ugovor sa „Enemaltom“ dva mjeseca prije nego je firma preuzela posao

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović na današnjoj pres konferenciji nastavio je sa objavljivanjem dokumentacije vezane za aferu „Možura“.

On se osvrnuo na reakciju Ministarstva ekonomije i pokazao dokumenta koja ukazuju da je čitav posao oko „Možure“ namješten i unaprijed dogovoren.

„Vlada je usvojila informaciju o ugovoru o zakupu „Možure“ od strane „Enemalte“ u kojoj piše da je ugovor zaključen 27.10.2015. godine dok „Enemalta“ tada nije ni imala otkupljen posao od „Cifideksa“. Na prošloj pres konferenciji sam pokazao ugovor između „Cifideksa“ i „Enemalte“ koji je zaključen 29.12.2015. godine i prilažem ga kao dokaz. To znači da je Vlada zapravo u posao uvela kompaniju dva mjeseca prije nego što je ona i kupila sami posao. Ako ovo nije korupcija šta je onda korupcija?“, upitao je Abazović.

On je pokazao dokumenta i izrazio veliko čuđenje kako Vlada ni korupciju koju očigledno sprovodi ne umije makar da prikrije elementarnim principima logike.

„Hvala Ministarstvu ekonomije što je potvrdilo sve naše navode i nije se distanciralo od argumenata iznešenih na prethodnoj pres konferenciji. Zvuči nevjerovatno da neko ko sebe naziva državnim organom i ustupa posao vrijedan od 100 miliona eura tvrdi da ne zna za kompanije koje su uključene u posao i uredno registrovane u Crnoj Gori“, ukazao je Abazović.

On je ustvrdio da ministarka Sekulić na ovaj način ponižava državu, demonstrira elenentarno neznanje (ili ukoliko je imala saznanje o svemu, što je veća vjerovatnoća), ne smije da kaže šta se krije u pozadini svega.

„Ukoliko je ucijenjena nudimo se da joj stanemo u zaštitu ali ukoliko i dalje ćuti mora biti svjesna svoje odgovornosti isto kao i premijer Marković“, poručio je Abazović na presu.

Lider URE je ukazao i da se „iz priložene dokumentacije očigledno potvrđuju navodi da se iza kompanije „Black 17“ i „Cifideks“, za koje Vlada tvrdi da nikada nije čula, zapravo krije pranje novca i korupcionaške aktivnosti unaprijed dogovorene kroz posao „Možura“.

Abazović je još jednom napomenuo da je Vlada za Možuru obezbijedila subvencije od 115 miliona eura i da će ih kroz povećane račune za struju platiti građani Crne Gore, dok je, dodaje on, očigledno da je dio tog novca već namijenjen za korupcionaške poslove i ubistvo novinarke na Malti.

„Najporažavujuće u svemu je da Ministarstvo ekonomije o ubijenoj novinarki priča kao da je umrla prirodnom smrću a ne od metka organizovanog kriminala i korupcije“, zaključio je on na pres konferenciji.