Abazović pokazao novi ugovor o Možuri: Za 7 dana zaradili 8,4 miliona preprodajom

Dritan Abazović na presu

Abazović pokazao novi ugovor o Možuri: Za 7 dana zaradili 8,4 miliona preprodajom

Nosilac liste koalicije Crno na bijelo dr Dritan Abazović pokazao je nove ugovore vezane za aferu Možura, sklopljene između firmi „Internetional Clean Energy Limited“ i „Cifidex“ o prodaji projekta Možura Wind park.

On je ovim, ukazuje, demantovao predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, i potvrdio očiglednu korupciju i kriminal zvaničnika Crne Gore među kojima je i Đukanović.

Abazović je kazao da se iz papira koji objelodanjuje vidi da je “Cifidex” kojeg sve vrijeme skriva Vlada Crne Gore posao prodao za 11,3 miliona eura 20. februara 2015. godine, a da je samo 7 dana ranije taj posao otkupio od Ferse 2,9 miliona.

Na ovaj način potpuno su demantovane teze predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da je država posao uradila besprekorno i da je uvela kako oni kažu renomiranu kompaniju „Enemalta“ u posao oko Možure, tvrdi Abazović.

„Ugovori demantuju Đukanovića i govore da su, on tada kao premijer i Branimir Gvozdenović kao ministar MORT-a, znali o cijeloj operaciji i da su vjerovatno ove firme sa Sejšelija služile kao paravan za korupciju. To dokazuje treća strana ugovora u kojoj se navodi da je MORT izdao građevinsku dozvolu pod broj UPI 0503-553/25od 15. decembra 2014”, kazao je Abazović.

“Međutim, tu nije kraj razotkrivanju neistinitih navoda Đukanovića, zato što se na sedmoj strani ugovora navodi da je obaveza uključenih strana u posao da Vlada Crne Gore obezbijedi sve potrebne procedure, kao i dozvole za korišćenje zemljišta”, dodao je on.

Pitao je javno Đukanovića i Gvozdenovića, kao i Markovića i Sekulić, koji su kasnije bili uključeni u poslove oko Možure, kako je moguće da nikada nijesu čuli za Cifidex, a on se u svojim ugovorima obavezuje da će kod države obezbijediti sve uslove za otpočinjanje posla.

“Ako neko misli da za 7 dana može da zaradi 8,4 miliona eura, a da tu ništa nije sporno, onda za tako nešto treba imati debeli obraz”, naglasio je Abazović.

Za veliko finale totalnog demaskiranja Đukanovića naveo je izvod iz Službenog lista Crne Gore od dana 29. decembra 2015. godine dok je Đukanović još bio premijer, kako je Cifidex zvanično napustio posao i isti predao drugoj firmi.

“Sve su ovo sakrili kako bi zavarali tragove očigledne korupcije koju plaćaju građani Crne Gore. Daćemo 115 miliona eura kroz subvencije za struju, čime ćemo da platimo enormnu korupciju zbog koje je ubijena novinarka na Malti”, naveo je nosilac liste “Crno na bijelo”.

On je na presu pozvao policiju i tužilaštvo da mu upute zvaničan poziv kako bi im predao svu dokumentaciju o ovoj evidentnoj korupciji i kriminalu, prije nego li mu se, kazao je, nešto moguće tragično i desi.