Članica Delegacije EU za Crnu Goru Terry Raintke podržala “Crno na bijelo”: Vladavina prava i demokratija su presudni

Terry Reintke

Članica Delegacije EU za Crnu Goru Terry Raintke podržala “Crno na bijelo”: Vladavina prava i demokratija su presudni

Bivša članica Delegacije EU za Crnu Goru i poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Evrope Terry Reintke podržala je danas koaliciju “Crno na bijelo” na predstojećim parlamentarnim izborima zakazanim za 30. avgust.

“Kako puno radim na pitanjima vladavine prava, borbe protiv korupcije i demokratije u Evropskom parlamentu, vjerujem da je posebno ta borba koju je URA pokazivala u prošlosti po ovim pitanjima i za koja će se i dalje zalagati apsolutno od presudne važnosti baš sada”, poručila je Reintke.

Ona je naglasila da su ne samo u Crnoj Gori, već i u cijeloj Evropskoj uniji vladavina prava, demokratija i temeljna prava ugrožena i suočena s napadima.

“Zbog toga je izuzetno važno da se Zeleni i URA na svakoj strani zalažu za vladavinu prava i demokratiju. Srećno!”, poručila je Raintke u podršci.

Iz koalicije “Crno na bijelo” podsjećaju da je prije nekoliko dana 67 evropskih poslanika dalo posršku njihovoj listi i da je to po prvi put da jedna opoziciona lista u Crnoj Gori ima podršku iz Brisela.