Crno na bijelo DPS-u: Prestanite da maltretirate građane telefonskim pozivima

Crno na bijelo

Crno na bijelo DPS-u: Prestanite da maltretirate građane telefonskim pozivima

Više destina građana u prethodnih nekoliko dana obratilo se štabu platforme „Crno na bijelo“ sa informacijom da ih na privatne brojeve pozivaju aktivisti DPS-a, i ako nijesu u bazi brojeva njihovog članstva, i postavljaju im pitanja da li podržavaju tu partiju i da li će ih glasati na izborima zakazanim za 30. avgust, saopštili su danas iz platforme „Crno na bijelo“.

Kažu da je ovo besprizorni atak na integritet i dostojanstvo ljudi od onih koji se „za slamku hvataju pred izvjesni politički potop 30. avgusta na izborima“.

iz platforme „Crno na bijelo“ kažu da DPS na ovaj način krši Zakon o zaštiti podataka ličnosti, zloputrebljava telefonski imenik, baze i registre koji su im dostupni preko državnih organa sa ciljem da dodatno izvrše pritisak na građane pred izbore.

„Ovo je još jedan od vidova mahinacija i zloupotreba državnih resurasa, podataka i resursa za potrebe DPS-a. Na despotski i totalitaristički način svojstven ovoj partiji krenulo se u prljavu kampanju koja im ovog puta neće pomoći“, ukazuju iz platforme „Crno na bijelo“.

Iz platforme „Crno na bijelo“ pozivaju  građane da ne nasijedaju na ovakve vidove pritisaka i provokacija i da na izborima glasaju slobodno skladno Ustavu Crne Gore.

„Prošlo je vrijeme ucij