Đurđevac podržala listu “Crno na bijelo”: Oni mogu vratiti stari sjaj gradu “piva, čelika i boema”

Marija Đurđevac

Đurđevac podržala listu “Crno na bijelo”: Oni mogu vratiti stari sjaj gradu “piva, čelika i boema”

Nikšić je nekada bio prvi industrijski grad države i regiona, a danas je jedan od gradova koji se nalazi na najnižoj ljestvici zbog loše privatizacije i korupcije i smatram da koalicija “Crno na bijelo – Može Nikšić” sa svojim reformama  može zadržati mlade da ne odu u inostranstvo,  stvoriti šansu za otvaranje radnih mjesta i vratiti stari sjaj gradu “piva, čelika i boema”, kazala je danas Marija Đurđevac podržavši listu “Crno na bijelo – Može Nikšić”.

Kaže da se “kao Nikšićanka koja je završila Ekonomski fakultet u Podgorici, magistarski u Turskoj na smjeru Marketing”, susrela sa mnogim problemima u Crnoj Gori i Nikšiću za koje smatra da se mogu riješiti.

“Mislim da mnogo toga treba da se mijenja, a da to može da pruži koalicija “Crno na bijelo- Može Nikšić” sa svojim programom. Tu mislim na reforme u obrazovanju gdje smatram da treba uvesti što više prakse tokom školovanja, da bi studenti nakon završenih studija bili spremni za rad. Zatim mislim na reforme u zdravstvu gdje nije dovoljna samo specijalizacija kod nas, već i u inostranstvu, kao i što više seminara radi usavršavanja, da bi dobili što veći broj stručnjaka”, ističe Đurđevac.

Ona kaže da joj je posebno drag koncept “zelenog Nikšića” kojeg zastupa lista “Crno na bijelo”.

 “Treba iskoristiti potencijale rijeka i jezera, očistiti ih i sačuvati. Takođe sačuvati  i potencijal šuma. Jer živimo u zagađenom gradu kojem je potrebna zaštita životne sredine i održivi razvoj”, zaključuje Đurđevac u podršci.