Emina Čolović podržala listu “Crno na bijelo”

Emina Čolović

Emina Čolović podržala listu “Crno na bijelo”

Emina Čolović, poznata književnica iz Rožaja koja već dugo godina živi i radi u Njemačkoj, podržala je i svojim zemljacima u Crnoj Gori preporučila da na predstojećim parlamentarnim izborima podrže listu „Crno na bijelo“.

Emina je poručila da se raduje što se i Stranka pravde i pomirenja pridružila ovoj izbornoj listi, jer je kako kaže, lista „Crno na bijelo“ je u političkom smislu, bijeli obraz Crne Gore kojem i SPP bez ikakve sumnje pripada. 

“Cnoj Gori danas trebaju ljudi i političke partije koje će sa dokazanim moralnim i stručnim vrijednostima pomoći da se što prije izvuče iz kandži korupcije i kriminala i konačno stane u red pravno uređenih zemalja”, kazala je Čolović.

Emina Čolović je po struci profesorica matematike, majka je ćerke Elvine koja kao student na Policijskoj akademiji u Njemačkoj uskoro brani svoj diplomski rad. 

Emina je u svijetu poznata kao uspješni menadžer popularne manifestacije „Ja sam talenat“ i prva je žena koja je radila na projektu povezivanja mladih dijaspore sa dva kontinenta – Evrope i Amerike.

Dobitnica je plakete za očuvanje i promociju bosanske sevdalinke, a autorka je više ilahija koje su prevedene na engleski, turski i arapski jezik.

Emina je autorka i dokumentarnog filma „U pletivu trajanja“.

2019. godine Emina je izabrana za Damu godine, a 2018.godine za Ženu dijaspore i nagrađena za rad na polju kulture i umjetnosti.