Eminentni kardiohirurg dr Olivera Rašović podržala platformu “Crno na bijelo”

Dr Olivera Rašović

Eminentni kardiohirurg dr Olivera Rašović podržala platformu “Crno na bijelo”

Eminentni kardiohirurg Centra za kardiohirurgiju u Vićenci u Italiji dr Olivera Rašović, dala je podršku platformi “Crno na bijelo”.

Dr Olivera Rašović podržala je platformu jer ističe da vjeruje u bolju verziju Crne Gore.

“Civilno društvo za koje se zalažu  intelektualci i stručnjaci koji posjeduju građansku svijest i koji su vođeni jakim moralnim načelima okupili su se oko platforme “Crno na bijelo”. Ti ljudi žele državu sa demokratskim institucijama baziranim na meritokratiji a ne na sistemu političkih štićenika”, kaže u podršci dr Rašović.

Ona ističe da vjeruje u multietničku državu koja će da prebrodi sva stara suprotstavljanja, i koja će imati novu viziju budućnosti u kojoj će se težiti  održivom, ekološkom i evropskom razvoju.

“Neophodno je i imperativno da se usredsredimo na izjednačavanju svih ekonomskih , socijalnih , etničkih razlika i privilegija koji već više decenija deterioriraju naše društvo. I na kraju, kao kardiohirurg vjerujem u potencijal naših profesionalaca i bolji razvoj zdravstvenog sistema u Crnoj Gori”, poručuje u završnici podrške dr Olivera Rašović.

Dr Olivera Rašović je diplomirala medicinski fakultet u Bolonji, gdje je završila i specijalizaciju.

Trenutno radi u Centru za kardiohirurgiju bolnice u Vićenci u Lombardiji.