Koalicija Crno na bijelo sa performansa Vladu poslala u cijev

Performans "Vladu u cijev"

Koalicija Crno na bijelo sa performansa Vladu poslala u cijev

Koalicija Crno na bijelo danas je napravila performans ispred zgrade Vlade Crne Gore u Podgorici.

Performansom su, kako su kazali, željeli da pošalju poruku javnosti da bi glas za platformu Crno na bijelo na izborima, značio glas protiv izgradnje minihidroeletrana i protiv stavljanja rijeka u cijevi.

Oni su, simbolično, ispred zgrade Vlade postavili cijevi u koje su spuštali fotografije najznačajnijih crnogorskih zvaničnika.

Kandidat za poslanika sa liste koalcije Crno na bijelo Luka Rakčević je tim povodom saopštio da bi glas za Crno na bijelo značio glas protiv izgradnje minihidroelektrana. ,,Okupili smo se ovdje, ispred zgrade Vlade Crne Gore, jedne od najzarobljenijih naših institucija, koja godinama radi na štetu građana i svih državnih resursa. Želimo da pošaljemo jasnu poruku da bi glasom za koaliciju Crno na bijelo, građani glasali protiv gradnje minihidroelektrana, protiv uništavanja naših rijeka, koje su jedan od naših najvećih bogatstava. Protiv smo betoniranja korita rijeka i uništavanja ekosistema, a prvi naš cilj, ukoliko pobijedimo na izborima, je da raskinemo sve koncesione ugovore o izgradnji mHE“, kazao je Rakčević.

Kako je istakao, nacionalni interes Crne Gore nije da tajkuni DPS-a ubiraju profit, dok građani ispaštaju. ,,Očuvanje ekosistema jeste. Kao što smo se u Podgorici izborili, izborićemo se i za cijelu Crnu Goru. Ukoliko im dozvolimo, oni će nastaviti da uništavaju sve što posjedujemo“, saopštio je Rakčević.

Kandidatkinja za poslanicu koalicije Crno na bijelo Ljiljana Jokić podsjetila je da je ta koalicija predstavila Deklaraciju o trajnoj zabrani gradnja mHe na crnogorskim rijekama i vodotocima, koju je potpisalo preko hiljadu građana Crne Gore. ,,Uviđamo da postoje brojni problemi, a izgradnja minihidroelektrana na crnogorskim rijekama samo je jedan od njih.To je sve samo nije zelena politika”, zaključila je Jokić.