Ne davimo Beograd podržala Crno na bijelo: Svim srcem uz vašu borbu!

Foto - Ne davimo Beograd

Ne davimo Beograd podržala Crno na bijelo: Svim srcem uz vašu borbu!

Inicijativa “Ne davimo Beograd“ podržala je platformu “Crno na bijelo“ i Građanski pokret URA, u susret predstojećim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

“Sa velikom pažnjom i nadom iščekujemo rezultate izbora u Crnoj Gori i nadamo se vašem dobrom rezultatu! Sigurni smo da će građani Crne Gore u vama naći iskrenog, požrtvovanog i upornog borca za javni interes, očuvanje i unapređenje javnih dobara, klimatsku pravdu, očuvanje životne sredine i energetsku tranziciju i održivu mobilnost, kao što ste već dokazani borci protiv korupcije i kriminala“, ukazali su u inicijativi Ne davimo Beograd.

Ne davimo Beograd podsjeća da u ovom teškom trenutku “kada su naša društva suočena sa velikom pretnjom pandemije COVID 19, posebno je važno da prepoznamo važnost solidarnosti, jednakosti, tolerancije i brige kako za najugroženije kategorije stanovništva, tako i za sve naše ljude“.

“Dragi prijatelji, znajte da u toj borbi niste sami i da smo svim srcem uz vas. Do pobede!“, ukazali su u inicijativi Ne davimo Beograd.

Zeleno-lijeva inicijativa “Ne davimo Beograd“ godinama okuplja veliki broj lokalnih i progresivnih organizacija u Srbiji, u borbi za očuvanje javnog interesa i održivog razvoja.

Ne davimo Beograd je lokalni politički pokret, koji se bavi unapređenjem, očuvanjem i pravičnim korišćenjem zajedničkih i prirodnih resursa, izgradnjom demokratskih institucija, održivim razvojem grada, urbanom i kulturnom politikom, kao i uključivanjem građana u razvoj svog okruženja.

Pokret je izrastao iz serije masovnih protesta protiv otimanja Savskog amfiteatra i fantomskog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici, za potrebe projekta „Beograd na vodi“.