Osuđujemo primitivan pokušaj podizanja međunacionalnih tenzija

Crno na bijelo

Osuđujemo primitivan pokušaj podizanja međunacionalnih tenzija

Pred svake izbore, kao po pravilu, dešavaju nam se slični incidenti koji zasigurno ne priliče zemlji koja je perjanica u borbi protiv fašizma, te stoga pozivamo policiju i tužilaštvo da u što kraćem roku pravdi privedu i adekvatno kazne autore sramnih poruka jutros osvanulih u Beranama.

Povampirene fašističke snage i uoči ovih izbora, kao i devedesetih godina prošlog vijeka, ali i mnogo puta kasnije, u atmosferi straha, pokušavaju polarizovati  biračko tijelo i izbornim rezultatom postignutim u atmosferi straha ovjeriti nepromjenjivost političkog stanja u državi sa svim katastrofalnim socijalnim i ekonomskim posljedicama. 


Lista “Crno na bijelo” osuđuje izbornu “promociju” četništva i poziva državne organe da ovaj i slične slučajeve po hitnom postupku istraže i njegove nalogodavce i izvršioce najstrožije kazne i o svemu obavijeste javnost. Pozivamo sve političke subjekte, učesnike u tekućem izbornom procesu, a naročito opozicione da se oglase i ograde od ovih fašističkih prijetnji i provokacija. U suprotnom smatraćemo ih direktno odgovorimim za podizanje nacionalne i vjerske netrpeljivosti i garantom održavanja ovog režima.

 Građani svih vjera i nacija koji žive u Crnoj Gori su nebrojanu puta do sad pokazali da su različitosti naše veliko bogatstvo i ovakvi ispadi ne smiju, kao  što je to do sad bila praksa, prolaziti nekažnjeno.

 Mi pozivamo sve građane da ne nasijedaju na jeftine provokacije i ispade pojedinaca, jer samo složno i svi zajedno možemo graditi građansku i evropsku Crnu Goru.