Otpuštanje Grubiše perfidan čin autokratske vlasti

Otpuštanje Grubiše perfidan čin autokratske vlasti

Sramnim otpuštanjem mladog glumca i sjajnog umjetnika Slaviše Grubiše, samo zbog njegovog građanskog aktivizma i iskazanog građanskog bunta, je novo dno kotorske pajser – lokalne uprave i nesretnog rukovodstva Ministarstva kulture, koje najbolje pokazuje svu perfidnost i autokratsku svijest Demokratske partije socijalista (DPS) i njenih kadrova za koje će podobnost uvijek biti ispred struke, ukazali su u platformi Crno na bijelo.

Vijesti su danas objavile da je glumac Slaviša Grubiša dobio otkaz u kotorskom Centru za kulturu, nakon što je preko noći urađena nova sistematizacija radnih mjesto kojom je njegova pozicija ukinuta, dok je formirana identična pozicija poput one koju je godinama pokrivao Grubiša i na koju je DPS-ova lokalna uprava odmah zaposlila novo lice.

“Takvom pravnom gimnastikom, DPS je na sraman način i bez ikakvog realnog utemeljenja najoštrije sankcionisao sjajnog glumca Slavišu Grubišu, samo zbog njegovog javno iskazanog građanskog aktivizma i učešća na prošlogodišnjin građanskim protestima “Odupri se”. Jer je za predstavnike naše vlasti mnogo bitnije da su kulturni radnici poslušni, ćutljivi i servilni, od toga – koliko su stručni i koliko svojim radom svakog dana doprinose crnogorskom društvu. Jer da se vodilo računa o struci, Grubiša ne bi bio otpušten, već unaprijeđen. I to je apsolutno svakome u Crnoj Gori jasno”, ukazali su u platformi “Crno na bijelo”.

Platforma “Crno na bijelo” podsjeća da će se upravo zbog ovakvih autokratskih i pogubnih praksi svom snagom boriti za korjenito mijenjanje trulog sistema i da će stati na kraj partijskom disciplinovanju građana, od strane kriminalnog DPS-a.