Podrška iz Evropskog parlamenta: Butikofer poželio uspjeh koaliciji „Crno na bijelo“ na izborima

Rajnhard Butikofer

Podrška iz Evropskog parlamenta: Butikofer poželio uspjeh koaliciji „Crno na bijelo“ na izborima

Rajnhard Butikofer, aktuelni poslanik u Evropskom parlamentu i predsjednik Zelenih Njemačke i Zelenih Evrope u dva mandata, dao je podršku Građanskom pokretu URA i platformi „Crno na bijelo“.

Butikofer u podršci u ime Evropskih Zelenih ističe da su srećni  što evropska zelena porodica sada ima člana iz Crne Gore.

„Radujemo se predostojećim izborima u vašoj državi na kojima ćete zastupati naše zajedničke ideje. Vi branite vladavinu prava i borite se protiv korupcije, vi štitite prirodne ljepote i životnu sredinu vaše zemlje, protivite se nemarnom ekonomskom razvoju i zalažete se za održivi razvoj koji našim porodicama može obezbijediti bolju budućnost“, ističe Butikofer.

On je koaliciji „Crno na bijelo“ poželio uspjeh uz nadu da će zajedničkim snagama nastaviti da zajedno ulažu napore na evropskom nivou za ostvarivanje zajedničkih ciljeva.

Rajnhard Butikofer je dugogogdišnji poslanik u Evropskom parlamentu, za vrijeme njegovog mandata na mjestu predsjednika Zelenih Njemačke započeo je uspon te partije koja je trenutno druga najjača partija u Njemačkoj.

Za vrijeme Butikoferovog mandata na čelu Evropskih Zelenih ta partijska internacionala postala je četvrta po snazi u Evropskom parlamentu.