Policija da se obračuna sa kriminalom, a ne sa administratorima MIM stranica

Crno na bijelo

Policija da se obračuna sa kriminalom, a ne sa administratorima MIM stranica

Koalicija Crno na bijelo osuđuje jučerašnje hapšenje administratora MIM stranice koga policija sumnjiči za izazivanje panike i nereda.

Najoštrije osuđujemo hapšenje admina stranice na Facebook-u koji na specifičan i satiričan način dočarava crnogorsku realnost putem ove društvene mreže. Postupanje i ažurnost policije samo potvrđuje tezu da je u Crnoj Gori na snazi sprovođenje selektivne pravde. Ovaj čin je još jedan pokušaj u nizu gušenja slobode mišljenja i atak na iskazivanje slobodne riječi. Ponovo, kao nebrojeno puta do sada pozivamo policiju da uspostavi prioritete i najprije se obračuna sa organizovanim kriminalom koji razara državu.

Sve češći slučajevi privođenja i hapšenja ljudi zbog javno izrečenih stavova na društvenim mrežama pokazatelj su ambijenta i nivoa demokratije društva u kome živimo. Na ove pojave ne smijemo ostati nijemi jer su one alarm da u Crnoj Gori nema slobode izražavanja i mišljenja. Demokratske i evropske vrijednosti nas uče na uvažavanje drugog i drugačijeg. Građani ne smiju biti hapšeni zbog javno iskazanih stavova i razmišljanja zbog čega zahtijevamo hitno puštanje na slobodu administratora MIM stranice.