Ponovo ćemo pokrenuti FK Čelik

Radovan Milović

Ponovo ćemo pokrenuti FK Čelik

,,Nikšić je uvijek bio grad sporta, a u sport se nikad nije ulagalo koliko je trebalo i taj segment u razvoju našeg grada uvijek je bio zanemaren.Tako je ugašen jedan od najvećih gradskih klubova – Fudbalski klub (FK) Čelik“, saopštio je kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo u Nišiću Radovan Milović.

Kako je istakao, klub koji je prenosio glas Nikšića i Crne Gore širom Evrope ugašen je zahvaljujući gradskoj upravi Demokratske partije socijalista (DPS). ,,Interesovanje za razvijanje sporta njima nije bio prioritet. Jedan sportski i kulturološki pokret zbog nezaintresovanosti nadležnih institucija ugasio se potpuno neopravdano“.

Prema riječima Milovića, u programu liste Crno na bijelo obavezali su se da će stvoriti preduslove za ponovno pokretanje rada FK Čelik. ,,To ćemo uraditi kroz privatno-javno partnerstvo ili u realizaciji opštine i obezbijediti minimum rada kluba što bi značilo, za početak, stabilne finansije za klub. Važan segment u radu ponovno pokrenutog FK Čelik biće njegova depolitizacija, što znači da će klub voditi bivši igrači, treneri i prijatelji kluba. Da bismo dugoročno obezbijedili rad i funkcionisanje kluba napravićemo akademiju i povezati fudbalske škole sa FK Čelik. Tako će Čelik imati sve mlađe kategorije“, objašnjava kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo – Može Nikšić!

Kako napominje Milović, ponovno pokretanje kluba biće im prioritet u djelovanju tokom mandata. ,,Cilj nam je da u dogledno vrijeme u našem gradu za ljubitelje fudbala ponovo imamo gradski derbi i da vratimo publiku na tribine. FAP mašina će opet biti u punoj snazi zajedno sa svojim klubom, jer ćemo fudbal vratiti na Stadion Željezare. Jer, Može Nikšić – crno na bijelo“, zaključio je on.