Prva Etiopljanka u istoriji parlamentarnog života zbunila DIK i MUP

Kasech Adamu

Prva Etiopljanka u istoriji parlamentarnog života zbunila DIK i MUP

Državna izborna komisija potvrdila je danas izbornu listu koalicije “Crno na bijelo” koju čine Građanski pokret URA, Savez građana CIVIS, Stranka prave i pomirenje i nezavisni intelektualci. .

Ponosni smo na činjenicu da naša koalicija pomjera granice. Prvi smo u istoriji parlamentarnog života Crne Gore na čijoj se listi nalazi rođena Etiopljanka, Kasech Adamu Sekulović, koja već više od 30 godina živi u Crnoj Gori. Upravo je njeno ime izazvalo zabunu MUP-a, čiji registri nisu usklađeni sa registrima DIK-a i gdje nadležni nisu mogli da razluče šta je ime a šta prezime naše drage koleginice. Crno na bijelo i na ovaj način pomjera granice u Crnoj Gori i nadamo se da će ovakve stvari postati normalnost pri čemu će se MUP i DIK vremenom navići na različita imena u odnosu na ona sa kojima se susreću u svakodnevnom radu.

Što se tiče današnjih navoda u pojedinim medijima, bog pune istine želimo naglasiti da DIK ni u jednom trenutku nije problematizovala prikupljene potpise naše koalicije. Kako je lista potvrđena jasno je da su policijski spinovi oko tzv. duplih potpisa bili netačni. Jeftin pokušaj udara na koaliciju Crno na bijelo nam je zapravo dao samo dodatnu reklamu i vjetar u leđa da nastavimo našu borbu za promjene i za bolju i drugačiju Crnu Goru. Za nas različitosti predstavljaju naše najveće bogatstvo jer mi svakog dana živimo građansku Crnu Goru”