Prvi stranac u Mančester Junajtedu Nikola Nino Jovanović podržao platformu “Crno na bijelo”

Nikola Nino Jovanović podržao platformu "Crno na bijelo"

Prvi stranac u Mančester Junajtedu Nikola Nino Jovanović podržao platformu “Crno na bijelo”

Nekadašnji fudbaler Budućnosti, Crvene Zvezde i prvi stranac u istoriji Mančester Junajteda Nikola Nino Jovanović, podržao je platformu “Crno na bijelo”, koju su ranije predstavili iz Građanskog pokreta URA, Saveza građana CIVIS i uz podršku nezavisnih intelektualaca i građana.

Oni su na predstavljanju kazali da je pet tačka platforme osnov za promjene u Crnoj Gori.

„Naša Crna Gora zaslužuju bolju, odgovorniju i sposobniju vlast, koja će voditi računa o svim građanima i koja će našu državu razvijati na iskustvima modernih evropskih zemalja. Stvaranjem takvog ambijenta, neopterećenog identitetskim pitanjima i vještačkim podjelama, svi se nesmetano možemo baviti svojim poslovima i jačati životni standard“, ukazao je Jovanović u podršci.

Jovanović je bivši reprezentativac Socijalističke federativne republike Jugoslavije (SFRJ), sa kojom je učestvovao na svjetskom prvenstvu u Španiji, 1982. godine. Početkom osamdesetih godina iz beogradske Zvezde prelazi u Mančester Junajted, tada legendarnog trenera Rona Atkinsona, pritom odbivši neuporedivo bolju ponudu Bajern Minhena. Popularni „Nikki“ je bio ljubimac navijača sa Old Trafforda, dok je u 359 mečeva za Crvenu Zvezdu postigao čak 50 golova.