SPP: Krajnji domet BS-a je sitni šićar na uštrb naroda

SPP - Stranka pravde i pomirenja - Hazbija Kalač

SPP: Krajnji domet BS-a je sitni šićar na uštrb naroda

Kompletan odgovor na vaš politički pamflet kojeg konzumirate još od osnivanja Stranke Pravde i Pomirenja (BDZ), sakrivajući svoje pravo, intresno-nesposobno lice sramotno ogrnuto oreolom žrtve kojoj se izrugujete čim joj okrenete leđa, stao je u jednoj jedinoj rečenici:

Podrška platformi CRNO NA BIJELO među građanima bošnjačkog naroda svakodnevno enormno raste i vi to ne možete zaustaviti. Čudo neviđeno se desi pred vama a vi nemate odgovor.

A zašto nemate odgovor?

Vaš nemušti, već viđeni pokušaj da suštinske životne teme kojima su Bošnjaci, kao i svi drugi građani Crne Gore, pritisnuti godinama unazad zamjenite strahom – kuda će to Crna Gora nakon 30.avgusta je samo sistematsko bježanje od vlastite odgovornosti za 12 godina vlasti.

Gospodo iz Bošnjačke stranke, Crna Gora nakon 30.avgusta neće niđe otići. Ona može biti samo bolja. Jer lošija ne može biti. Vi ste se potrudili da zarad sitnih ličnih intresa narod svedete na socijalni slučaj, da ga primorate da 70% mladih želi da ode odavde.

Vaša dodatna tragedija je to što je vas par desetina koji vodite Bošnjačku stranku izgubilo osjećaj za realnost. Živite u nekim paralelnim svijetovima. Toliko ste se otuđili od naroda (i fizički i mentalno a naročito materijalno) da katastrofalni egzodus svog naroda nazivate turističkom turom do rođaka u Njemačkoj.

Koliko god se trudili da strah od ishoda izbora 30.avgusta usadite u srca Bošnjaka to vam ovaj put ne polazi za riukom. Političku platformu CRNO NA BIJELO iza koje stoje Albanac, Crnogorac, Srbin i Bošnjak potpomognuti akademskom zajednicom i sa vjetrom u leđa koji puha iz evropskog parlamenta ne možete okarekterisati kao anti bošnjačku, anti državnu, anti evropsku.

Šta su to Bošnjaci dobili vašom vladavinom?

Sve ste imali pod kontrolom, od lokalne uprave do potpredsjednika Vlade.

Šta su rezultati?

–  Opštine u kojima Bošnjaci čine većinsko stanovništvo su najnerazvijenije opštine u državi.

Oko 20 % Bošnjaka je za vrijeme vaše vladavine (trajno) iselilo iz Crne Gore.

Ubjedljivo najveći procenat socijalnih slučajeva registrovan je upravo u opštinama sa bošnjačkom većinom sa epicentrom u Rožajama.

Požalili ste se narodu kako je upravo vaš politički mentor zatvorio sve fabrike a niste otvorili niti jednu novu iako ste godinama manipulisali kako ste ekonomski vizionari, kako dovodite brojne turske investitore, kako ćete se, ako vas narod glasa i pošalje u crnogorski parlament, kao tigrovi boriti za prosperitet Rožaja, Plava, Gusinja…

I da ne bi nabrajali još 200 stavki vaših dosadašnjih rezultata navešćemo vam još samo jedan, koji vjerovatno najbolje oslikava vašu brigu, stručnost, htjenje i volju da se kao tigrovi borite za svoj narod.

Opština Rožaje.  Nakon dramatičnog lokalnog izbornog procesa 2014.god. uz brojne, argumentovane i istinite optužbe na račun vašeg političkog mentora – DPS-a, preuzimate lokalnu vlast. Za ovih šest godina vladavine uspjeli ste toliko unazaditi opštinu Rožaje, partijskim bahatostima, nenormalnim zapošljavanjem, individualnim promašajima da bi ste na kraju sve doveli do kolapsa. Opština je bankrotirala nevjerivatnim dugom od više desetina miliona, plate ne možete redovno isplaćivati, preduzeća u vlasništvu opštine Rožaje su pretvorena u haotične partijske baze. Toliko ste za ovaj period uništili lokalnu samoupravu da zaposleni moraju sakupljati pečurke i brati borovnice kako bi prehranili svoje porodice. I na kraju ste bili prinuđeni da svoju nesposobnost pokrijete, politički nepotrebnom, koalicijom sa DPS-om, istim onim DPS-om kojeg ste prije toga označili odgovornim za sunovrat Rožaja.

Naravno, najveći gubitnici te vaše autentične politike je običan narod, u čije ime autentično namičete ogromno lično bogatstvo nekolicini partijskih funkcionera u Podgorici, u čemu je, jasno je to sada svima, suština cijele vaše autentične politike.

Upravo ovo gore navedeno, vaš je najveći strah 30.avgusta. Ne brinete vi za Crnu Goru kao što ne brinete ni za Rožaje. Te istrošene floskule kuda i kako će Crna Gora bez vas su postale smiješne. Ponavljamo, Crna Gora neće niđe, osim što će brže ka članstvu u Evropskoj uniji.

I na kraju, da zaključimo vaše nedoumice.

Država je trajna, nepromjenjiva kategorija, članica NATO saveza i uskoro sa novom vlašću članica Evropske unije, a vlast je gospodo promjenjiva, i to poželjno promjenjiva, jer je upravo promjenjivost vlasti najbolji korektor kriminala, korupcije, nepotizna, partitokratije, ličnih intresa, svega onog čemu ste vi vašom politikom dali veliki doprinos.

Ne brinite se vi za državu. Niste vi u stanju da se brinete ni o jednoj lokalnoj upravi. Vaš krajnji domet je sitni, lični šićar na uštrb naroda. Tu ste se autentično pokazali. To je pravi razlog vaše nervoze, vas i vaših političkih mentora iz DPS-s. Jako dobro znate da Bošnjaci masovno podržavaju ovu platformu, svakim danom sve glasnije i sve masovnije. Mnogi ugledni Bošnjaci su je javno podržali kako ovde u Crnoj Gori tako i u inostranstvu. 

Bošnjaci ovoga puta imaju jasnu alternativu, javno podržanu od mnogih evropskih partija i političara, da ovu državu učinimo pravednijom, slobodnijom, sigurnijom, prosperitetnijom, bogatijom. Državu u kojoj će svi imati podjednake šanse, gdje partijski vlastodržci neće biti gospodari nacionalnog dostojanstva i neće ga moći prodati za hotele, stanove u zemlji i inostranstvu, te nasložene milione u privatnim kasama.

Bošnjaci ovoga puta između dva zla – biraju dobro.