Univerzitetska profesorica dr Vjera Radović podržala koaliciju Crno na bijelo

Vjera Radović

Univerzitetska profesorica dr Vjera Radović podržala koaliciju Crno na bijelo

Dr Vjera Radović, profesorica Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore u penziji, podržala je koaliciju Crno na bijelo.

,,Crnogorsko društvo se dug vremenski period suočava sa velikim problemima u svim njegovim segmentima, kao što su: devastirana privreda, ogroman broj nezaposlenih ljudi, a naročito mladih i obrazovanih koji napuštaju sopstvenu domovinu u potrazi za poslom i boljim životom. Veliki broj građana socijalno je ugrožen, dok na drugoj strani egzistira grupa izuzetno bogatih, koja je tokom tranzicije ostvarila to bogatstvo kroz pljačkašku privatizaciju i na druge manipulativne načine”, kaže dr Radović.

Prema njenim riječima, Crna Gora je zemlja u kojoj se krše ljudska prava i slobode. ,,Pored toga, Crna Gora ima i ogromni javni dug koji opterećuje i sadašnje i buduće generacije, veliki deficit u spoljno-trgovinskoj razmjeni, neefikasne i zarobljene institucije od strane partijskih moćnika i još mnogo drugih problema koje pod hitno treba rješavati. Imajući sve to u vidu, kao građanka Crne Gore smatram da platforma Crno na bijelo, koja se temelji na načelima reformi ekonomije, obrazovanja, zdravstva, pravosuđa i održivog razvoja, nudi rješenja za stvaranje drugačije Crne Gore”, navodi u riječima podrške profesorica Radović.

Kako je kazala, navedene reforme treba da dovedu do stvaranja pravedne, pravne i prosperitetne Crne Gore, u kojoj će sve razlike biti poštovane, bile one vjerske, nacionalne, partijske i sve druge, a ne kao do sada – osnov za gubljenje i rasipanje ogromne individualne i društvene energije. ,,Samo Crna Gora koja ima obrazovane, zdrave i uspravne građane otvorenog uma, čiji se zakoni i Ustav, kao najvažnijii pravni akt, primjenjuju na sve građane bez izuzetka, ima budućnost”, zaključuje dr Vjera Radović.