URA Nikšić: Vojnici trpe pritiske, na Boškovićevom jeziku Crnogorac znači biti glasač DPS-a

Predrag Bošković

URA Nikšić: Vojnici trpe pritiske, na Boškovićevom jeziku Crnogorac znači biti glasač DPS-a

Ovih dana, vojne starješine su još agresivnije u pokušaju da saznaju nacionalnu pripadnost vojnika, jer na njihovom kodnom jeziku – biti Crnogorac znači biti glasač DPS-a, saopštili su danas iz nikšićke URE.

Ističu da su se već oglašavali povodom nasilja koje pripadnici Vojske Crne Gore i njihove porodice trpe od nadređenih, listom partijskih kadrova DPS-a, u nikad agresivnijoj predizbornoj kampanji.

“Ali uzalud su opomene, jer je diktat partije jači od zakona i vojne etike. Još jednom ih upozoravamo da će nakan izbora odgovarati za svoje nezakonito postupanje. Vojnike DPS nacionalnosti ostavljaju u mjestu boravka da bi mogli glasati za koga treba, dok one koji odbijaju da se nacionalno izjasne šalju na zadatak van prebivališta i tako ih sprečavaju da ostvare svoje Ustavom zagarantovano pravo glasa”, naglašavaju iz nikšićke URE.

“Teren ne prepoznaje” Predraga Boškovića kao vrsnog znalca ni vojne, ni obrazovne a bogomi ni socijalne problematike, što ga naravno nije spriječilo da se prihvati upravljanja ovim resorima, jer na kraju je ipak najvažnije kako ga prepoznaje Gospodar. A on ga je prepoznao kao vrhunskog stručnjaka za stvaranje glasačke mašinerije, pa ga šeta iz jednog resora u drugi. Obrni, okreni – svi putevi vode do “faktora stabilnosti” koji “sigurnim korakom” i vrlo “odlučno” vodi Crnu Goru u sigurnu propast”, navode oni.

Oni, kako kažu, zbog brojnih dokaza o predizbornim malverzacijama i nezakonitom ponašanju prema pripadnicima VCG, zahtijevaju neopozivu ostavku ministra Predraga Boškovića, kao i pokretanje postupka protiv njega pred odgovarajućim pravosudnim organom.

“Pozivamo i Mila Đukanovića da podnese ostavku na funkciju Predsjednika Crne Gore, kako je ne bi brukao svojim nedostojnom predizbornim ponašanjem. A svim partijama, posebno domoljubnim, koje su kao zapete puške spremne da koaliraju s DPS-om pod izgovorom da brane Crnu Goru, poručujemo: Nemojte da vas budućnost zatekne na pogrešnoj strani istorije – na strani korupcije, organizovanog kriminala i terora”, poručuju iz nikšićke URE na kraju reagovanja.