Izborna lista

Koalicija „Crno na bijelo“ u Nikšiću nastupa u neobičnom sastavu, jer naši koalicioni partneri nijesu partije nego ljudi – nestranačke ličnosti, istaknuti pojedinci koji su svoj autoritet stavili na raspolaganje progresivnim društvenim promjenama. Mi smo koalicija pojedinaca, koja se bori protiv partitokratije, korupcije, političkog primitivizma i bezgranične vlasti posljednjeg balkanskog vođe. Zato su sa nama i studenti i penzioneri, radnici i preduzetnici, ljekari i profesori, vjernici i ateisti, farmeri i intelektualci… Nikada više nećemo dozvoliti da se ustoliči vođa, a naša odgornost je najveća, jer je upravo naš grad iznjedrio ličnost koja nas drži zarobljenima više od tri decenije.

Onima koji planiraju da uprkos svim dokazima o uništenoj privredi, korupciji i devastiranom gradu, ponovo glasaju DPS, poručujemo da se ne zavaravaju: Niko ne može zaustaviti vrijeme i promjene koje ono nosi.

Bedem je simbol našeg grada i simbol svete odbrane, a kako reče iguman Stefan: „obrana je s životom skopčana! Sve priroda snabd’jeva oružjem protiv neke neobuzdne sile, protiv nužde, protiv nedovoljstva!“ I vi ste, građani i građanke, snabdjeveni moćnim oružjem – vašim glasačkim pravom – i zato upotrebite svoje oružje protiv neobuzdne sile, protiv „političkog nedovoljstva“! Nikšićanke i Nikšićani, znajte da 14. marta vi branite grad, jer vi ste njegov najčvršći bedem! Vaš glas ne smije podržati bivšu vlast, jer je kriminogena, vaš glas ne smijete dati ni onima koji kupuju političku moć, jer s njom ne misle ništa dobro ni vama ni gradu. Za vas je samo čist račun i Crno na bijelo!

Može Nikšić, jer vi možete napraviti pravi izbor – birajte nas da se zajedno odbranimo od političkog zla: organizovanog kriminala, nacionalizma, mržnje i prebrojavanja. Jer ovi što vas prebrojavaju, na kraju će vas gurnuti u obračun, jedne protiv drugih, sve u ime patriotizma, nacije, vjere i zastave, iza kojih se skrivaju njihovi najprizemniji interesi. Dobro pazite kako birate, jer ćete živjeti svoj izbor. Pogrešni se izbori jako teško ispravljaju – tu smo lekciju svi dobro naučili.

Dobro upamtite – jedan kriminal nemojte nikako zamijeniti drugim! Jer ovih dana nudiće vam više no što mogu i što im je sudbina, ratni profiteri i trgovci oružjem prerušeni u vjernike, lopovi prerušeni u previsoke državne zvaničnike – svega će biti na nikšićkom predizbornom bazaru. Prebogata trpeza od riječi i obećanja svakodnevno se prostire pred vama, dobro se čuvajte „delicija“ koje su upakovane u „masne novčanice“, jer ako prodate svoj glas – znajte da ste prodali svoju budućnost!

Naše jedino uzdanje i obećanje jeste ČOVJEK! Neka Čovjek ponovo gordo zvuči pod nikšićkim bedemima, niko vas neće pitati kom se Bogu molite, ni kojoj uzvišenoj naciji pripadate.

Naše riječi i obećanja tvore vašu budućnost u ovoj predizbornoj igri. Zato vam poručujemo: gledajte samo u ljude koji vam obećavaju, ko su i šta su, imaju li struku, karijeru, ugled, poštovanje i nude li vam potpuno izmijenjenu budućnost. Ili pak nose teško breme duge političke prošlosti i nude vam bijedni kontinuitet korupcije, kriminala, nacionalizma i nasilja! Sve je sada na vama! Neka vaš glas bude mač koji će presjeći decenijsku vladavinu DPS-a u ovom gradu, mač koji će napraviti rez u vremenu i odvojiti njihove gnjile posljednje dane od našeg Početka. Srušite im svojim glasom posljednju tvrđavu u kojoj se zabarikadirao posljednji balkanski vođa!

Poklonite svoje povjerenje ljudima s naše liste zato što nam je i ime znak radosti. A ovom gradu je dosta čemera, propadanja i mraka. Radovaćemo se zajedno, Nikšićanke i Nikšićani, jer 14. mart je naš dan, dan radosti i URE!

Prof. dr Tatjana Đurišić-Bečanović

 1. Tatjana Đurišić Bečanović – prof. doktor
 2. Goran Šućur – diplomirani pravnik
 3. Predrag Peđa Nikolić – preduzetnik
 4. Mirko Pavićević – ekonomski tehničar
 5. Borislav Boro Kankaraš – preduzetnik
 6. Anđela Mijanović – student
 7. Nebojša Gorašević – diplomirani veterinar
 8. Đorđije Đoko Manojlović – diplomirani inžinjer metalurgije
 9. Nikola Batričević – komercijalista
 10. Bojana Obradović – magistar književnih nauka
 11. Ivan Janjušević – preduzetnik
 12. Marinko Janjušević – doktor medicine
 13. Rada Nikčević – preduzetnik
 14. Nikola Đurišić – penzioner
 15. Nada Tomović – prof. doktor
 16. Rajko Golović – magistar političkih nauka međunarodnih odnosa
 17. Radovan Milović – diplomirani menadžer
 18. Milorad Mušikić – student
 19. Olivera Čukić – prof. srpskog jezika i književnosti
 20. Goran Đurišić – veterinarski tehničar
 21. Slađana Spasojević – diplomirani pravnik
 22. Tanja Mićković – prof. filozofije
 23. Radojica Rako Ćipranić – komercijalista
 24. Anđela Krivokapić – magistar državno-pravnih studija
 25. Ujkan Kurpejović – student
 26. Gordana Kustudić – doktor anglistike
 27. Marija Vušović – prof. razredne nastave
 28. Zorica Radulović – prof. doktor
 29. Saša Janjušević – poljoprivrednik
 30. Deni Popović – turistički tehničar
 31. Stana Mandić – student
 32. Darko Đerić – elektromehaničar
 33. Mirjana Spasojević – prof. srpskog jezika i književnosti
 34. Darko Nikolić – građanski aktivista
 35. Velimir Malić – penzioner
 36. Tijana Krivokapić – magistar državno-pravnih studija
 37. Borivoje Raičević – psiholog
 38. Nataša Ždralević – savjetnik u bibliotekarstvu
 39. Anja Pavićević – student
 40. Aleksandar Mušikić – Metalurški tehničar
 41. Aleksandra Tepavčević – inokorespondent saradnik